Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är vi människor smarta eller

dumma i huvudet då vi förgör oss själva med
våran miljöförstöring
Skogar som skövlas
Vatten som ut fiskas
Korallrev som är döda eller håller på och dör
Så vad är det som vi människor håller på med
Vad är det som vi gör
För även ozonskiktet har fått sina stora hål då solens
farliga ultravioletta strålar når ner till jorden
och ger människornas skinn vad de tål
Med hudcancer sätter det sina spår, såvitt jag förstår
Så när allting sen skiter sig är det ingen mening att vi
tycker synd om oss själva genom att släppa en
och annan liten tår
För det vi sår är vad vi får
Palmoljeträd så långt ögat kan nå istället för en djungel
med en massa vilda djur i
Så om vi dödar alla de vilda djuren tror ni då att våra barn
och barn barn kommer att känna sig något lyckliga
över det som vi har gjort
Skulle inte tro det
För inte är det något stort när mångfalden blir till
ett minne blott
Global uppvärmning
Så nu är det verkligen på tiden att vi alla sätter ner foten
och säger stopp och gör något åt saken så att planeten
åter kan börja andas och kanske ännu en gång
börja blomstra och lukta gott
Ja, allt det här ligger nu på människornas lott
Att alla människor engagerar sig i miljöfrågorna och gör
något åt saken är deras sista hopp
innan hela planeten bara brinner upp…

Är vi människor smarta, eller?!

Ken Cassel
9/7-2017




Fri vers av Ken Cassel
Läst 182 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-07-09 16:19



Bookmark and Share


  objekt3
ba inbillning jue :P
2017-07-10

    ej medlem längre
Inte är vi smarta! Tänker bara för stunden, det är pengar som styr allt! Penningbegär och maktbegär!
2017-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel