Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En slags relation

Jag var sexton när jag förgrep mig på en trettiosjuårig man
På ditt trasiga bord la du allt jag ville ha
Diverse substanser som gjorde allt lite roligare
I ditt kök har jag förlorat mig och i ditt kök har jag blivit äldre
Veckor av isolering när vinet inte räckte till
Frustrerad för jag är så jävla dum
Helt ologiskt att jag inte minns dig bättre än såhär
Två atomer i en cell, miljoner celler i en cell
Bakom galler är du vacker men är du fortfarande Martin?
Jag är livrädd för att du inte ska förstå mig längre
Förlåt att jag är så här
Hade hoppats bli vuxen tills du kom hem
Jag vill inte längre vara din synd så jag hoppas det finns något annat att vara
Du är den destruktivitet jag aldrig kan tänka på
Jag exploderar när du säger att jag är finast i världen
Med sprit i din kropp så duger jag bara utan kläder
Bete dig som ett svin men jag kommer fortfarande vara din
Svaghet eller inte jag behöver dig ändå
Ett par år äldre och du förgriper dig på mig
Ett par år senare och jag förstår mig fortfarande inte på dig
Det vackraste giftet med insjunkna kinder
Förgifta mig med dina vassa tänder
Ta på mig med dina målmedvetna händer
Jag vill inte ha dig såhär
Helst av allt vill du ha mig sådär
Jag kan inte klandra dig
Slutar nog med att jag ligger på rygg för mannen utan kontroll
Jag älskar dig och om ett par timmar är det över så vad spelar det för roll
Jag brukar säga ifrån men med dig är det annorlunda
Du är mina daddy issues i mänsklig form och jag kan inte blunda
Sluta åtrå mig ser du inte att jag är din vän
Kan du bli nykter så jag vet ifall jag ens är glad över att du kommit hem
Du är precis som förr så kanske romantiserade jag dig på avstånd
Jag var rädd för det här
Några vänliga ord och du slår mig över kinden
Ett bestämt farväl och du kysser mig på magen
Vart är civilkuraget när vuxna människor förblir tysta
Uppenbart obekväma men ingen vågar knysta
Den finaste tragedin jag någonsin skådat
Du är svår att sätta ord på när du existerar som du gör





Fri vers (Fri form) av Linnea Roslund Erlandsson
Läst 361 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-07-09 23:46



Bookmark and Share


  Fulbergarn
oj oj känner igen en hel del av detta
skönt att höra den kvinnliga versionen
puss
2017-08-15

  Goraxy 89 Orion VIP
Nä - Dethär é ju INTE klokt helt enkelt. . Traaaaaaaaaaaaagiskt och komik på samma gång (tragikomedi) på teaterslang :)
2017-07-10

  ERD-man-SKY VIP
O my Lord!

När man är 16 - då ska man inte ha sex alls. Det är alldeles för tidigt!
Tyvärr i dagens anti-kultur som råder i Sverige-oxo, så många tabu och bra saker har fallit ner på marken.
Var är vi på väg, till själv holocaust?
Ps. Bra dikt!!!
2017-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Linnea Roslund Erlandsson
Linnea Roslund Erlandsson