Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Element; Luft

Jag valde alkohol över att fylla mitt svarta hål ikväll
Jag är många saker men jag är inte speciell
Om jag vågade släppa taget kunde jag ge dem vad dem tål
Men den omoderna inställningen bränner mig på bål
Jag höjer glaset mot mitt ego och säger skål
Om jag visste vem som var jag
Vem som fanns kvar
Under mitt tunna skinn finns det ting
Som någon annan hade första tjing på
Så..
Vad händer om jag ger upp då?
Skulle jag gå under eller slippa alla svåra stunder?
Om jag tillät mig att sniffa mig helt knas
Och spela på min bas skulle jag känna mig okej över att trilla tillbaks?
Skulle det lilla jag byggt upp gå i kras och skulle jag uppleva extas över att vara okej med att vara ett as?

Livet jag levde var ett ångestfyllt kalas
Mina gamla drömmar finns inte längre kvar
Trots det är dem allt jag har
Jag har legat på golvet för många gånger när paniken tagit över
Jag har skrikit av den tystaste tystnad när jag önskat att ledan varit över
Jag bytte ut knark mot mina bröder

Säg mig. När är det över?
När gör jag det jag behöver
När skördar jag min fyrklöver?
Jag ser rött, varenda atom av min kropp glöder

Säg mig, mig mina bröder och systrar
Finns det någon som verkligen lyssnar?
Vems tålamod brister när lovorden tystnar?
För hoppet skulle jag söka överallt
Bland fransmän, afrikaner och tyskar
Jag skulle dela ut tusen kyssar
Hand i hand med heder och samvete
Ack med döden fortfarande ruvande i mitt anlete

Det är ingen hemlighet att alla en dag ska dö
Tills dess, fyller du dina luftvägar med liv
Eller pulveriserat snö?
Det finns en förutbestämd tidpunkt till allt
Så lägg ingen värdering i att allting känns kallt
Det vänder snart
Det är på gränsen till självklart
Säg farväl till ditt självhat
Du har alltid varit värd det bästa
And that's straight from the heart




Fri vers (Fri form) av Linnea Roslund Erlandsson
Läst 304 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-09-02 20:00



Bookmark and Share


  Stay Golden
easy come, easy go, leave it if you WILL.
There's a bunch of people on the otherside just waiting for you to arrive in their lives ^^
2019-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Linnea Roslund Erlandsson
Linnea Roslund Erlandsson