Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svensk översättning av Tim Buckleys "Pleasant street/You just keep me hanging on".


Den behagliga gatan

Du minns inte vad du skulle säga
Du minns inte vad du skulle göra
Du minns inte vart du skulle gå
Du minns inte vad du skulle välja

Du styr, du stjäl, du knäböjer, du känner dig
Nere

Alla stenmänniskor
Går runt i Kristendomens svarta kläder
Jag kan inte tveka
Och jag kan inte vänta
På den behagliga gatan

Solskenet påminner dig om en cementerad himmel
Du trodde att du flög, men du öppnade dina ögon
Och du fann dig själv falla tillbaka till gårdagens lögner
Hallå, behagliga gatan, du vet att hon är tillbaka igen

Du styr, du stjäl, du knäböjer, du känner dig
Nere

Alla stenmänniskor
Går runt i Kristendomens svarta kläder
Jag kan inte tveka
Och jag kan inte vänta
På den behagliga gatan

I skymningen kommer din älskare till ditt rum
Han kommer snurra dig, väva in dig i sin väv av smaragder
Och mjukt kommer du att viska i hans öra

"Ljuva älskare, jag älskar den behagliga gatan.
Jag styr, jag stjäl, jag knäböjer, jag känner mig
Nere"

Alla stenmänniskor
Går runt i Kristendomens svarta kläder
Jag kan inte tveka
Och jag kan inte vänta
På den behagliga gatan

Du minns inte vad du skulle säga
Du minns inte vad du skulle göra
Du minns inte vart du skulle gå
Du minns inte vad du skulle välja

Släpp mig fri, varför släpper du mig inte fri, älskling?
Försvinn ur mitt liv, varför försvinner du inte ur mitt liv, älskling?
För du älskar mig inte på riktigt, du vill bara hålla mig kvar
Du behöver mig egentligen inte
Men du håller mig kvar
Du vill egentligen inte ha mig
Men du håller mig kvar

Varför fortsätter du att springa runt och leka med mitt hjärta?
Varför försvinner du inte från mitt liv och låter mig få en nystart?
Låt mig komma över dig
På samma sätt som du kommit över mig

Kom igen, släpp mig nu
Släpp mig nu.






Fri vers (Fri form) av Linnea Roslund Erlandsson
Läst 263 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-02 21:21



Bookmark and Share


  Stay Golden
Heart and soul
2019-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Linnea Roslund Erlandsson
Linnea Roslund Erlandsson