Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fromt önsketänkande med inslag av optimism


Poetens bön

The Poet\'s Prayer

Let our life be only beauty
and let all things non-beautious be banished.
Let our life be filled with poetry
to such degree that nothing else but poetry may rule.
Let our lives be free from conflict and contention
so that harmony and concord rule alone.
Let nothing evil ever cross our path or brains
but may only goodness come out of our lives
and spread all round to our environment
and thus make every human being better
constantly and in continuos development
for all humanity and for the world.



Gör vårt liv till bara skönhet
och låt allt icke-skönt förvisas.
Fyll vårt liv med poesi
så mycket att blott poesin tar all dess plats.
Låt våra liv få vara fria ifrån krockar och konflikt
så att blott endräkten och harmonin må härska.
Släpp aldrig något ont in på vår väg och i vårt sinne
men må bara gott bli resultatet av vårt liv
och låt dess godhet spridas vitt omkring oss
och så göra varje mänska något bättre
oavbrutet och kontinuerligt
med vår mänsklighet och all vår värld.




Fri vers av Aurelio
Läst 218 gånger
Publicerad 2006-05-26 00:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio