Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kojan

Det var i skogen
en bit från sommarstugan
Några smågranar bildade
som en liten koja
Jag fann den
och flätade in grenar
som väggar

Jag var nog elva år
Jag funderade en del
över det där med Gud och så
och jag gjorde ett litet kors
av några vedpinnar

Tystnaden där var skrämmande
och jag blev rädd och vågade
inte gå dit mera
på hela sommaren

Nästa sommar
var allt borta
Jag kanske minns fel




Fri vers av stenhur VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-07-11 16:24



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Nej, du minns knappast fel. Sådana saker sitter där de skall, dvs någonstans i jämhöjd med hjärtat. Fint att våga dela med sig av det.
2017-07-16

  Ingrid Trolle
Ett vackert minne i
en fin berättelse om
vad som kan röra sig
i ett barns föreställningar
2017-07-13

  Nanna X
Gillar reservationen i slutet
2017-07-12

  walborg
Fin berättelse om ett barns rädsla för stora frågor - ett medvetet barn
2017-07-12

  lodjuret/seglare VIP
'Av sommaren förr, jag minns det som en dörr, den stod där på glänt, precis som om något hänt, sol vind och regn, några djur i ett hägn.'
2017-07-11
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP