Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tar det aldrig slut...

Härom dagen hörde jag
i ett radioprogram vad man
behövde i bagaget för att komma
in i och med i vissa populära grupper...

Bakgrund var viktig...
Och vilken familj man tillhörde...
Vad den hade uträttat...

Så har det ju hållit på i tusentals år...

Är det inte dags att var och en får stå
på sina egna ben och bevisa vem den är...
Det bör väl räcka... Det är ju den som det
handlar OM, INTE OM FAMILJEN...

För några år sen på en skola skulle stor fest
firas, den hade varit igång i många år, alla
väntade på rektorn som skulle komma
och hålla talet...

Han var ju en känd adelsman...
Erkänt duktig talare...
Så omtyckt!
Kunnig!

Tiden gick han kom inte... Det visade sig
att han sagt upp sig, slutat mitt i alltihopa...

Folk häpnade vad hade hänt?

Helt plötsligt hade det kommit fram att han
hade inte en enda examen som han hade sagt
allt var bara bluff... Rakt igenom!

Folk som hade anställt honom fick frågan varför
det upptäckts nu att han inga betyg hade, det var
ju så många kunniga som sökt tjänsten samtidigt
med adelsmannen, men det sas då att hans kunskap
var bäst av alla , därför gick tjänsten till honom...
Ingen av de andra dög... Deras meriter räckte
inte till alls... Han var ljusår före dem...

De som anställt honom fick frågan igen,
men några meriter måste han väl ha
visat upp, nå´t måste ni ju ha sett...
Vad fick han jobbet på...

De hade inget svar! Det enda som sas var:
- MAN FRÅGAR INTE UT EN ADELSMAN
MAN LITAR PÅ HONOM!!!

Jag tänker ofta på de andra som fick veta
att de inte dög, inte var tillräckligt bra
och duktiga att leda skolan... De hade
examen från universitet och en del
hade arbetat som rektorer...

Man blir bara så arg och så ledsen att det fort-
farande är vad familjen har gjort och dess
bakgrund som avgör vem som anställs...
Och varken skolor eller betyg behövs
visas upp då...









Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 272 gånger
Publicerad 2017-07-11 17:45



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Bra skrivet av dig. Det här är så sant och genomsyrar fortfarande vårt Sverige.
2017-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt