Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Religionsfrihet dvs fri från alla religioner


Fri från förtryck

Få väljer den smala vägen

Utmaningen att ha en stark
längtan efter insikter om livet

Inget du får genom högskola
och universitet utan en ensam
väg genom inre mörker, illusioner
och avklädning av egots lögner

För att bli medveten måste man
ha mod att gå igenom nålsögat
den mörka själens natt.
Ensamhet, sorg och förtvivlan
där ingen yttre hjälp finns utan
du bär hela ansvaret. En process
som kan ta år och kanske liv att
genomleva.

Mod, uthållighet och tålamod
utvecklas över tid.
Genombrottet kommer förr eller senare

Förmågan att se lidandet och veta
att kärleken till livet är helande.

Alla religioner tror sig stå för sanningen
men när man skärskådar så handlar det om
makt och förtryck. Maskerna som
döljer,vilseleder och manipulerar håller folket
under kontroll genom skuld, skam och hot.

Avatarer har kommit och gått, undervisat om
helheten, systemteorin att allt hänger samman
och förändringar någonstans påverkar hela systemet
både i det stora och i det lilla. Lagen om orsak - verkan
borde läras in från första andetaget.

BALANS

För mycket eller för lite skapar obalans. För mycket på
ett ställe skapar brist någon annanstans.

Vi lever i ett system där vi är bundna tillsammans.
Friheten är att du kan leva här med begränsningar
men kan vara fri i anden dvs vara medveten och
vara vaken och se " via dolorosa" Leva kärleksfullt
och inse att var och en måste leva sin

KARMA

Religioner har skapats av människor som gjort
referat på en upplysning som de själva inte
genomlevt och heller inte integrerat i sitt handlande.

De har bara varit ute efter MAKT och KONTROLL!

De har skapat motsatsen till fred och frid
Krig, hat och förtryck!











Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-07-13 07:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Modigt och passionerat skrivet,jag är för psykiskt sjuk för ytterligare ord.
2017-07-13

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra text!
Hade jag haft en hatt så skulle jag lyfta på den.
2017-07-13

  Öknens Ros VIP
En mycket intressant och underhållande text, många kloka ord, borde läsas av många. :)
2017-07-13
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP