Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt eget foto: Copyright: Soligajag_1 (Novelltävling på temat "En noggrant ihopvikt lapp", Mitt bidrag)


Studiecirkeln

Denna dag som jag har väntat på så länge är inom räckhåll. Några timmar kvar och jag kan inte somna om. Hur många gånger har jag läst detta brev som jag fortfarande har så svårt att förstå.

Är det verkligen jag som ska stå där framme vid katedern och ta emot femton individer som jag ska inspirera med mina bakverk.  Jag har alltid varit intresserad av att baka , allt från kakor till mina speciella kanelbullar som blev en succé bland gästerna i Cafét där jag jobbade.  Även personalen kom och berömde mig. 

Alltså måste jag nypa mig i armen och åter igen förnimma mig om att detta är verklighet. Har tagit fram min pärm som jag sparat mina bakverk i . 

Hur ska man börja när man kommer in i detta rum. Ska man presentera sig som "kvinnan med dem magiska händerna" . Ser mig själv där framme som en stel tjej som inte får fram ett ljud över läpparna .

Kan inte annat än skratta och önskar att det är dags att börja dagen. Den har börjat redan säger jag till mig själv. Klockan har tickat iväg och visarna står på kvart i sju. Andas lugnt och låt luften stilla blåsa ut. Nu är jag redo ! 

Jag går i min egen värld när någon klappar mig på axeln och jag stannar till för att vända mig om samtidigt som jag stirrar in i dem varmaste ögon jag skådat.

Hej på dig säger rösten , jag tyckte väl jag kände igen dig. Är det inte min goa vän från Café Biblan? 

Visst är de det sa jag. Men nu får du ursäkta , jag måste gå in i min sal här för att förbereda för min kurs " Magiska bakverk". Ha en trevlig dag.

Jag tar tag i dörrhandtaget och ska gå in och börja min dag. Med ens kommer jag på en annan sak , var sjutton gjorde jag av mitt papper jag la ner i väskan. Tar tag i väskan och försöker få upp låset då han står där med sitt leende igen , samtidigt som han ger mig lappen och säger Varsågod.  

Tack säger jag och tar emot lappen som jag så noga vikt ihop.

Kom nu säger han , jag har sett fram emot den här dagen sen jag såg dina ögon stråla mot mig i Cafeét . 




Prosa (Novell) av soligajag_1 VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-07-18 09:12



Bookmark and Share


    Lars J
bilden gjorde mig verkligen sugen på bullar :D
2017-07-18
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP