Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så många år som jag ägnade åt att överträffa förväntningar och oroa mig för mitt existensberättigande ... - Tillkom och publicerades här tidigare i december 2011


En liten morgonfundering

Mina prestationer
och min kompetens
har för mig själv
varit föremål 
för osäkerhet och tvivel
under många år

De senaste 20 åren
har jag dock inte tvivlat
så speciellt mycket
Om än tillvaron
så som den utvecklat sig
kanske borde ha fått mig att fundera

Men så träffar jag på
lite då och då
en del personer
vars positioner
är sådana att de allra flesta
lyder och följer deras råd

När de berättar för mig
att det inte är jag som ska
oroa mig för vilka referenser
andra är benägna att ge mig
utan att det är de som bör bry sig om
vad för omdömen och referenser jag ger dem

Det värmer och stärker en trasig själ
sätter de grå åter i full aktion
Får mig att börja inse
att jag defakto kan förändra
det mesta i min aktuella situation

Ty även om jag inte har
den kraft och ork
som kanske krävs
så ligger det i en hel del andras
intressen att jag mår bra
och får tillgång till det jag behöver
för att åter kunna se fram emot
en väsentligen bättre morgondag

Vad nu det egentligen innebär
eftersom jag inte längre är sugen
på att göra någon ny karriär
Allt jag vill 
är att få förutsättningar
att kunna fortsätta finnas till
Önskar inte så många olika saker och ting
utan egentligen bara en sak

Kärleken till och från
en äkta livskamrat

Allt annat är sekundärt för mig
ty det är just det som ger energi
till själva motorn inom mig

Ty med kärleken som grund
finns inga gränser för mig
vad avser vad jag kan åstadkomma
för såväl den jag älskar
- hon som är ämnad för mig -
som för mina älskade barn

Vilket i sin tur
oundvikligen kommer även 
en hel del andra till del

Eftersom det är så jag fungerar
när jag älskar, känner mig älskad
och är fullständigt hel




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-07-20 05:51



Bookmark and Share


    Orkiden
Kärleken är kraftfull och närande..ty den är vad vi alla söker och vissa finner den långvariga livet ut..
En del aldrig...
Vissa vandrar långa vägar för att finna..
En del ser den inte...
Andra missbrukar den..
Men gemensamt vi alla delar...är att hoppet är det sista som vi lämnar...
Både vackert och smärtsamt..

2017-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP