Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt i all den synbara självsäkerhet och självmedvetenhet jag stundom kan uppvisa bör du lyssna när jag säger att jag har intet att bevisa likväl är jag sårbar


Var rädd om mig

Om du verkligen
har känslor för mig
och vill vara med mig

Visa det för mig
berätta vad du känner

Lek inte med mina känslor
ta mig på allvar
se mig inte som en möjlighet
du kan spara undan
som att vi bara är vänner

Jag har ett hjärta
som bultar i mitt bröst
precis som du
har i ditt

När jag blir ledsen
gråter jag
precis som du

När jag gör mig illa
får jag blånader
och ibland jag blöder
Inte alltid så det syns
utanpå - men det gör ont ändå

Om du är ämnad för mig
kommer du inte att göra illa mig

Men om du låter mig dröja 
för länge kan jag komma att tro
att jag är ditt andrahandsval
Vilket du vet för mig
inte någonsin kan komma på tal!

Du är nummer ett för mig
om och endast om
jag också är nummer ett för dig

Nummer två kan du aldrig bli för mig
ty då är det inte du som är ämnad för mig

Ber dig bara innerligt
om att du är rädd om mig
och att du inte bara 
min uppmärksamhet
och bekräftelse tar

Ty då är det inte säkert
att jag finns kvar
den dag du inser
vad du vill med mig

Då är mitt hjärta
kanske redan fångat
av någon annan som
älskar mig
och förstår att
prioritera det som väsentligt är

Var rädd om mig
som så innerligt 
älskar dig

kasta inte bort mig
eller såra mig
för det skulle inte jag
heller göra mot dig
inte ens om det visar sig
att du inte är ämnad för mig

Jag är och kommer alltid vara
rädd om dig
men om du inte mig på allvar tar
så finns jag inte så länge kvar

__________________________

Publicerad tidigare här i december 2011

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-07-21 01:24



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Här insinueras att kvinnor (generellt?) inte skulle vara öppna i sina handlingar och reflektioner. Att kvinnor tar för givet, anser och har sig. Är inte sanningen att kvinnor och män är ganska lika då vi alla är människor. Med den skillnaden att män statistiskt sett, är de som alltid varit bättre på att kräva och ta för sig.
2017-07-21

    ej medlem längre
En stark dikt med berörande text.
Så rätt och riktigt du skriver.

2017-07-21

    ej medlem längre
En utmärkt text som får - också kvinnan - att reflektera över nödvändigheten med öppenhet, särkilt i handlingen.
Många kvinnor tar för givet att det bara är dem som ska ha bekräftelse. Mannen saknar dessa behov - anser de.
2017-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP