Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krabbpojken

En pojke jag en gång kände
brukade fiska upp krabbor
med tvättklämma och mussla
på stranden

En efter en
landade de på den inoljade
bryggan

Innan krabborna anslöt sig till
varandra knäckte pojken
ryggskölden på dem
-en efter en-
och slängde tillbaka återstoden
i det spegelblanka havet

En annan pojke lekte samma dag
med sin pappa och småsyskon
på samma badplats

En efter en
gick de iväg till familjens
kylväska för att plocka på sig en
kall dricka och mumsa på den
medtagna fikan

En efter en
bildade de så småningom familj
och fick sina egna skrivbord i
det inrutade kontorslandskapet

Förutom pojken med krabborna
Han fick ett eget betongskal
med små titthål och dyrbar verkstadstid






Fri vers av henke_r
Läst 424 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2017-07-24 01:44



Bookmark and Share


    medanvifaller
Oj.
Så enkel beskrivning av det grymma.
2017-08-21

    jaybird
En ögats komposition med behagligt lågmäld ton och som utformas till en delikat och oväntad förskjutning i tid och rum. Slutmeningen är sant omtumlande och jag blir sittandes kvar i biosalongen tills ljuset tänds.
2017-08-12

    ej medlem längre
En text som mycket möjligt kan vara profetisk. Människan går inte att rädda, den hör inte att det går förlorare bakom. Det som hörs påminner mer om marknadsekonomi, det skal som inte brister.
2017-07-30

    ej medlem längre
Tack för en text med djup och mening i mellan raderna.
2017-07-25

    Sefarge VIP
Allting behöver man
inte bli klok på!
Som denna underbara
Dikt!
:)
2017-07-24

  Janina Kaminska
Stark och berörande.
2017-07-24

    ej medlem längre
Den här gjorde ont. Som en bra text ska göra.
2017-07-24

  objekt3
Jag hälsades glatt av sju cm stora kräftor i bäcken
2017-07-24
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r