Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I dag fick jag en gåva



Mina armar minns dej
som ett varmt litet paket
Mitt hjärta värkte
när du snodde runt på klacken och
smällde igen dörren
I dag fick jag en gåva
då du kom på moped och sa
kan jag vara hos dej i dag, farmor?

Mina axlar minns dej
som en liten pojke med kolik
Mitt hjärta värkte
då du tonårsstursk svor över allt
och förbannade livet
I dag fick jag en gåva då du hälsade på och sa
får jag sova hos dej i natt, farmor?

Min famn minns dej
som en liten flicka med blåslagna knän
Mitt hjärta värkte
då jag inte fick trösta dej
i din hopplösa förälskelse
I dag fick jag en gåva
då du visade upp din nye vän och sa
vi kan putsa dina fönster, mormor!

Mina ögon minns dej
från din första minut i världen
Mitt hjärta värkte
då du tyckte släktens middagar
var pest och pina
I dag fick jag en gåva
du skrev ett brev och sa
lag vill fira midsommar hos dej, mormor!




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 400 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-26 21:24



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Fina tankar om barnbarn. Om man haft sin hand öppen, så kommer de tillbaks. De har sina olika åldrar att brottas med - barnen. Du visar att du förstår.....applåd
2008-01-14

    Regina E
En fin dikt med mycket värme. Bättre gåva kan man inte få! Intressant att läsa detta från en far-mor-moders synvinkel med minnen och iakktagelser hur barnbarnen utvecklats. Väldigt bra skrivet!
2006-05-29

  britt-marie VIP
Hoppas jag får det så med mina barnbarn.
Intressant skrivet, just den där varvningen mellan hur det är nu och minnena! Fint!
2006-05-27

  Albert
jättefint! Grattis!
2006-05-26

  Patrik G
Så vacker. Blev glad o lugn på ngt sätt.
2006-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors