Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nej, jag är inte bitter eller ens besviken blott bara förundrad över de erfarenheter livet bjuder på ... Ibland är det nästan lika överraskande som den första halkan varje år ...


Med cyklisk precision ...

... förvandlas min tro
på vilka som är mina vänner
och vilka som är bekanta
till vetskap ...

igen och igen och igen ...

Många som jag trodde var mina vänner
visar sig blott vara bekanta 
som jag misstagit mig på att jag känner

En del bekanta 
som jag känt hela mitt liv
eller blott bara en liten tid
visar sig dock vara vänner
som jag antingen egentligen känner
eller som jag blott bara vet och känner är vänner

Inför det nya året
lovar jag mig själv igen
liksom jag gjort så många tidigare år
att jag bättre ska lära mig känna igen
och skilja på vem som är bekant
och vem som är en verklig vän ...

Kramar om alla mina vänner varmt och ömt
och tackar er alla för att ni finns i mitt liv
Ni vet inom er hur mycket ni betyder för mig
och jag vet att jag betyder lika mycket för er

Det är ni som får mig att känna och våga fortsätta tro
på vänskapens förmåga att skapa den trygghet 
vilken i mitt hjärtas allra innersta rum bor
Den trygghet
som är förutsättningen för att man ska kunna
kärleken släppa in och låta den rätta tända den låga
som välkomnar såväl vänner, bekanta som världen i sig
att känna den inklusion 
som varje person som älskar, tror och vågar
kan få känna tillsammans med mig
liksom de får mig att älska, tro och våga
tillsammans med dig ...

Gott Nytt År

i år vi en ny chans till att lära känna varandra mer får!

________________________________________

Skriven och publicerad här tidigare nyåret 2011/2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-08-03 07:07



Bookmark and Share


  Tabac VIP
Gott Nytt! :)
2017-08-03

    ej medlem längre
Härligt med en "nyårsdikt redan:)
2017-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP