Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klockan

Fy vad det flyger
men den lilla klockan
ringer aldrig mer.

En fjäder har gått av
och ingen orkar längre
leta för att kunna
reparera
det som hänger trasigt
och önskar så febrilt.

Siffrorna står stadiga
och pekar mot sin topp,
ett barn hängde en gång
ett litet kramdjur
av bomullsfylld velour
på den långa visaren.

Men det är länge sedan nu,
barnets tid är förbi
nu sitter hon på ett hem
och tittar på en annan klocka
för att se
när hemtjänsten
ska komma med maten
och läsa högt
ur dagens tidning.

Klockan hänger på sin vägg
i ett rum som alla glömt bort,
de stängde dörren
och sa adjö

-i ett hjärta
finns det inte
plats för allt




Fri vers av soulRebel_
Läst 243 gånger
Publicerad 2006-05-26 23:07



Bookmark and Share


    Sanne
Gripande och väldigt sant. Människovärde tycks många gånger vara ett bortglömt ord i dagens samhälle...
2006-05-26
  > Nästa text
< Föregående

soulRebel_
soulRebel_