Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu får du mig igen

Du äter inte frukost på morgnarna
men jag funderar ändå på att börja dricka kaffe
så att vi ska kunna ha något mer tillsammans
att vakna till mer än ditt sömniga uttryck
fastän jag inte ens vet om vi någonsin ses igen

Var det ändå inte så det skulle vara
du och jag, "ihopa", även om det känns
just för bra för att vara sant
kanske är det först då det är på riktigt
och att vi är värda det, för att vi är vi

Vi skulle bygga en gemensam borg
istället för att bo i en garderob
jag trivs utmärkt med att sopa jord under fönstret
på ett golv som tar max tio kliv mellan väggarna
däribland dina ångor och hundens grus
känner jag mig mer hemma än hos mig

Du borde veta om att det var från början dina ord
som fick mina tankar att spinna
och mina fantasier att löpa amok
det gjorde du så bra själv fastän du inte vet om det
även om impulsen vid havet sa mig just det
att om en ring sitter om ett finger
så anar jag att den frågan kommer från mig

Två glas vin på en restaurang känns overkligt
när jag nöjer mig mer än väl med dina mackor
gjorda i ugn som jag måste stå på tå vid
för att se botten på den tunga grytan
och lämna ett minne av olja på en vit tröja
just din beröring över min nacke känsloattackerar

Jag skulle ta mig 55 mil om så bara för att se dig
din luft behöver inte vara i mina lungor
även om basen ibland upprör min mage
avståndet kan kännas svårt bakom din skärm
men disken går så mycket lättare hos dig
jag vill göra något mot värken i din rygg
annat än att beröra dig med mina läppar

Jag faller för dig på nytt
tillåter mig även om resultatet kan bli smärtsamt
när du är den jag tänker på i ett färgat hav
och leenden bakom en brandbil
asfalten smälter lite extra lätt av mitt ansikte
så som det spricker upp varje gång jag tänker på
att komma hem är att ha dina nycklar i fickan




Fri vers av Torkade rosor
Läst 302 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-08-06 17:36



Bookmark and Share


  Ewelina Mann

2017-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Torkade rosor
Torkade rosor