Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Näckrosor

Oantastliga, de flyter liksom döden
ofattbara i sin skönhet och oemotståndlighet
som dödsfällor på mörka vatten
lockandes till att ta fatt dem
för att fastna i deras osynliga lianer
för att dra dig ner som fången
till en säker drunkningsdöd;
men det är hos dem något av en doft av evighet
besläktade med lotusen och urtidsblomman
många hundra millioner år sedan ur tidlösheten.

Det var min primära reflektion vid återkomsten
till ditt hem för första gången på decennier
att du hade näckrosor som bodde i din sjö
för att välkomna mig in i din skönhetsvärld.
Låt näckrosorna då bli tecknet för förnyelsen
av vår förening av själsfränder genom tidlösheten
efter många kriser, öden, tragedier och erfarenheter.




Fri vers av Aurelio
Läst 260 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-08 19:37



Bookmark and Share


    Tamira
"
Näckrosor

Oantastliga, de flyter liksom döden
ofattbara i sin skönhet och oemotståndlighet "

En magnifik och fängslande inledning.

"du hade näckrosor som bodde i din sjö
för att välkomna mig in i din skönhetsvärld"

Mycket bra rekvisita för en stark upplevelse.


2017-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio