Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verklighetens nötskal

 

Se skillnaden
mellan adeln
Och bönder
i alla stunder

Det ni dyrkar
är inte kyrkan
Inte empatin
utan svin

De ljuger
med en luger
I hand
laddad med Ryssland

Bekämpar semester
och sjukas intressen
Döljer gårdagen
bakom avdragen

Snälla
låt oss gnälla
För svaga
och bevaka

De rika
som skriker
Om mer
och mer

Palme dog
nu får det vara nog
Vi måste skydda oss
och slåss

För de som behöver oss
som en stoppkloss
För obegränsad rikedom
är en äkta fusk-sjukdom




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-08-08 20:29



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-08-16

    ej medlem längre
Du har laddat orden
under sommaren
Bra rutet!

2017-08-09

    ej medlem längre
De är nog lätt räknade som ljuger sig till sjukpenning! Ingen kan väl tycka att det är roligt att vara sjuk!
2017-08-08
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP