Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Desolation Row


they’re selling postcards
of the hanging
they’re painting
the passports brown
Bob Dylans munspel ylar
om infernot som är här

med idolporträtt i form av
frimärksstora
mustascher under näsan
marscherar lynchmobben
in på bokmässor
almedalar och torg

vi som begriper att jorden
är utrotningshotad
vi som vill mänsklighet
och vanlig enkel anständighet
vi som bara vill fred
oss lämnar de aldrig ifred

och en stryktäck femåring
utan målsman
rycker benen av alla
bokstäver
och kastar omkring sig
i ett vitt hus

högröstade lågpannor
förnekande allt på
detta klot
utom sin kärlek
till sina egna pengar
och sitt eget hat





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 267 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-15 13:45



Bookmark and Share


  BenGust VIP
The money-prophets sin is their lifelessness and they're leading us astray with words.

2017-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm