Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En angelägen fundering som jag tror många av oss någon gång grunnat över i vår ensamhet ... Återigen en kommentar jag redigerat för att dela med flera ...


Om våra löftens möjliga beständighet ...

’’Vill att du ska veta att jag älskar Dig!’’

Det är titeln på den underbart fina text Wildah 
publicerade den 20 januari i år.
Den berörde mig starkt, 
men det som fick mig att skriva den kommentar 
som jag nu vill dela med mina andra skrivarvänner
är den lilla fundering hon skrev innan titeln.

’’Tänk om jag lovar något som jag inte kan hålla, 
jag kan dö, jag kan bli sjuk ... ’’

Av flera skäl är dessa funderingar någonting 
som berör mig speciellt och väcker många
olika känslor inom 
men kommentaren jag skrev följer här:

Ryser av välbehagliga känslor av
igenkännande när dina ord når ända fram
och in i mina allra innersta rum och berör ...

Nej, vi kan nog inte utlova vår eviga
närvaro någonsin 
- livet är alldeles för oförutsägbart och ändligt
för att vi i så fall inte skulle svika ...

Kärleken är dock i sin allra renaste 
och mest äkta form evig och 
när vi funnit den vi är ämnad för 
och som tillika är ämnad för oss 
- då är kärleken oändligt beständig ...

Vi kan dö!
Ja, vi kan bli sjuka och vi kan tyna bort
i meningslöshetens gråa ytlighet …

… utan den äkta kärlekens
kraft och energi i våra liv ...

Så vad jag kan lova är att
om jag inte finner den dig 
som är ämnad för mig i mitt liv
blir det inte ett så långt liv 
som jag har kvar att leva …

- Det är den sanna äkta kärleken 
jag ständigt söker finna Affirmation för
i mitt dagliga (nattliga) liv ...

Tror det är därför ditt flöde berör mig
så starkt och innerligt -
ty om jag ändå bara kunde få möta den
jag söker finna snart
skulle livet bli så där alldeles
innerligt sinnligt och verkligen
underbart ...

Det jag inte skrev i kommentaren var
att det är just för att livet är så obeständigt
och oförutsägbart som vi måste ta vara på
varje liten stund av relativ friskhet 
och verkligen visa att vi älskar varandra
i så väl ord som handling 
– Här och nu -
i allt vi känner, gör och tänker …

Tid 
– om än den är oförutsägbar 
till sin omfattning och beständighet – 
är det enda vi har gott om
och själva kan välja hur vi vill 
disponera och prioritera den i vårt liv
för det vi vill,
vilket inkluderar dem vi älskar
och som betyder allt för oss och 
som vi nära vara vill 
och för vilka vi för evigt vill få finnas till …

 

____________________________________

Publicerad tidigare i januari 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-08-15 18:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP