Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ser ni inte vad som händer, tvår ni era händer ?

 

En blomma slår ut
vissnar och dör
Sanningens bakut
det är som sig bör

Men med en hjärna
borde ett plåster
Göra oss till en stjärna
med höjda röster

Mänsklighetens ära
borde vara att hitta
Något själsligt att utlära
förminska äcklig smitta

I stället ser vi
överallt i världen
Empatin brinna inne
till förmån för egoistiska värden

Mänskligheten dör ut
i en sliskig odör
Fallskärmsavtal vecklas ut
lönesänkningar införs

Ett måste
säger de som utnyttjar
Som om de gav ett plåster
till de som utnyttjas

I världens skräcksamhällen
tillhör du, bara du, samhällstoppen
Hoppas du sover gott den kvällen
din sanning hamnar på botten

Förlåt det var en lögn
nu blev jag som dig
Motsatsens stygn
visas även på mig




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-08-15 20:57



Bookmark and Share


  objekt3
Bara vi vinner
2017-08-19

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-08-18

    ej medlem längre
Folk är oförmögna att se verkligheten eftersom de är inlärda och matade med lögner av media. Den som vågar tala ut blir ofta hotad och tystad!
Bra skrivet om ett egocentriskt släkte!
2017-08-16
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP