Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fundering i månadskiftets bräckning ... Ingen genomtänkt tanke utan blott bara en oavslutad sondering ... - Publicerad här tidigare i januari 2012


När dagen tiger still ...

... allt är under förändring
och ingenting förblir
allra minst det jag mest behöver
vilket inte är mer än vad
som vanligen blir över

Ingenting kommer till
när man det som allra mest vill
Ställer inga ultimata krav
yttrar blott en ödmjuk önskan
om att någonting blir av

När skymningen släcker dagen ut
och kvällen sig obevekligt infinner
väcks en stilla önskan inom
att allt det som gör ont tar slut
innan nattens drömmar försvinner

I efterdyningen
av ensamhetens övernattning
alldeles innan gryningen
när sömnen tar mig på utmattning
är allt det som varit
men inte längre är
åter smärtsamt närvarande här

och allt jag inom mig önskar är
att jag vore där
du är ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-08-16 05:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP