Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samma måne

månens glans lägger sig som ett värmande täcke

på alla som vilar tryggt under dun och tak, torn och tält

Samtidigt kyler ner de som saknar 

de som livet däckat

de som ser månen utan tak

det är samma måne

som omsluter stora drömmar

önskan att sluta dömmas

Tron att allt är möjligt

det är samma måne

som tvingar upp rädda uppstirrande ögon

som figthas sig blodiga i drömmen

och de som aldrig sover

det är samma måne

för de som skyr natten 

som för dem som gömmer ansiktet,

för den som vandrar i månglansen

och dem som aldrig känt dess magnetiska kraft

det är samma måne för översittare och besegrade

för barn och för vuxen

för liten och för stor

för träl och konung

för de som förlorat och för de som vunnit

för de som vilar tryggt

är det exakt samma måne




Fri vers (Fri form) av Karolina Cerise
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-08-22 07:40



Bookmark and Share


  Andreas db Gustafsson
Fin.
2017-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Karolina Cerise
Karolina Cerise