Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sista gång

En sista gång
får jag kyssa ditt hår
känna din beröring
och värmen från din hud
tillsammans våra känslor
en tillfällig eufori
vi tar och vi ger
en kärlek med förbud

En sista gång
får jag lyssna till musiken
ackorden från gitarren
och tonen jag vill höra
ålderdomen stiger
nyansen är svårtolkad
nu minnena vibrerar
det själen kan beröra

En sista gång
får jag möta naturen
känna frihetens vind
och musikens decibel
verklighetens dilemma
kommer alltid i vägen
dags att sona brotten
i en vitmålad cell

En sista gång
får jag viska ditt namn
minnas ljuva tider
och många fina år
vi tillhörde de vackra
och kärleken var stor
nu tiden kommit
då det är dags att gå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 596 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-08-28 11:10



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Känns och berör!
2017-09-07

  ResenärGenomLivet VIP
Den sista gången känns alltid lite sorglig, vad det än är...fint skrivet...
2017-09-05

    Dan Myrbeck
Ja, kärleken möter olika
hinder...
2017-08-30

  Salvation Pepper
Vackert.
Det tänker man ofta på: man visste aldrig att det vara sista gången, med så många saker i livet.
2017-08-29

  Blomma-Stjärna VIP
vemodsljuv om uppbrott och avslut

(ett varierande utbud av skäl "- stigande ålderdom och kärlek med förbud och brott att sona i vitmålad cell " - väcker frågor )
2017-08-28

    ej medlem längre
Vackert med stänk av vemod..
2017-08-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
G ott att minnas då
Å allt man gjorde då
* och att man fått vara
* med om så MYCKET DÅ!
********************
2017-08-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Med finstämt vemod diktar du om uppbrottets timma, den vi ofta fruktar. Men minnen lever vidare.
2017-08-28

  stenhur VIP
Ord om uppbrott
sjunker in och väcker
minnen
2017-08-28

  Nils-Robert
Kärlek och vemod i vackra ordflätor
2017-08-28

  Emily Whatever
Riktigt bra. Berör otroligt.
2017-08-28

    ej medlem längre
Varmt och nära kärleken vilar din fina text.
2017-08-28

  överlevaren VIP
Bra skildrat om kärlekens förhållningssätt...
2017-08-28

    ej medlem längre
Vackert och skört skaldat
2017-08-28

  lodjuret/seglare VIP
Kommer av någon anledning att tänka
på Gullberg här. Och Guldlock ävenså.
2017-08-28

  aol
Djupt berörande och så mjukt vemodsvackert skaldat,
2017-08-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO