Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idag måste vi köpa vingar för pengarna

 

Världen har förändrats
med gårdagen återförenats
Stenålderns lag
har tagit tag i våran dag

Egoismen smittar
inga undantag hittas
Svaga brinner
plånböckerna vinner

Rika gifter sig
fattiga skiljer sig
Att kärlek dör
ses nu som sig bör

Professorer och filmstjärnor
blir några av kapitalismens idoler
Vänner flockas
när pengar kan plockas

Rika byter partner lika ofta som skjortor
eller lika ofta som trosor
Oavsett adels-stånd
hittar de alltid nytt motstånd

Arbetslösa
däremot anses värdelösa
Som odugliga giftas-partner
ruttnar de in i ensamheten i långa rader

Även i Sverige hittar vi idag folk utan pengar
svenskar som lever utan tak och varma sängar
Tak över huvudet garantin
har satts i karantän

Gamla Sverige finns ej mer
politikerna påstår att de ger
Men låtsas-landets sanning är avskyvärd
i alla fall för folkhems-byggarna som fick kroppsbesvär

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-08-23 19:52



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Det är sorgligt att se samhällsutvecklingen idag, de fattiga har fått det fattigare, de rika blir allt rikare. Den omvända Robin Hood-politiken härskar.
2017-08-29

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-08-25

    ej medlem längre
Folket har blivit slavar åt härskarklassen som utnyttjar alla till sin egen fördel. Försäkringskassan är mest till för syns skull, inte för dem den varit ämnad för!
2017-08-24
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP