Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havsöga


Stigen leder ner mot havet och där ser jag gamle Kalle i sin väl omhändertagna
båt, ja den ligger stadigt förtöjd i en sliten men rejäl kås där måsar sitter och skrattar hest ikapp.

Vid havets snävt runda och lite smått tagna strand, finner kristaller av salt sig naturligt intill land och långt där ute sträcker sig horisonten i möten med båtars flykt. Ihärdig blick möter här en ny destinationen och jag kan se deras berusning och glöd.

Med upprymdhet och närvarande känslor tar jag del av alla oändliga intryck. Utanför i leden sveper båtar snabbt och följsamt förbi. Där bland bojar och upp spolad tång bländas jag hastigt till. Där jagar solkatter busigt ta fatt och det får mig att befriat skratta till.




Fri vers av stefan.g
Läst 1203 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2006-06-16 02:32



Bookmark and Share


  jörgen g
Skönt målad bild av något stort och underskönt!
2011-08-14

    R Peiper VIP
Bra!!!
2008-08-21

  Connie
Tack för att du delade med dig!

Frihet och fångenskap rullar på, sveper sin våg mot land. Ibland tror vi att det vi gör bara är en droppe i havet. Men havet skulle vara mindre utan den droppen. Det gör stor skillnad, för du är en del av något större. Tillsammans blir vi ett helt hav!
2007-12-30

    ej medlem längre
Otroligt mysig att läsa, sitter själv här hemma i den lilla hålan och längtar efter sommar och sol medan regnet öser ner där ute. Tack för en härlig dos sommarvärme och lycka, i ord!
2007-04-08

  Anna-Victoria
Oh, den här dikten är fin, den vill jag ha som bokmärke, för att kunna njuta när som helst.
2007-04-03

    ej medlem längre
Vackert o fridfullt, tack!
2007-02-16

  M.K. Jonsson
vacker skrivet!
2007-01-07

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Japp perfekt passande bild, även din dikt ger en tusen vackra, fridfulla bilder, så bra beskrivit, :)
2006-11-16

    Mattias Karlsson
Fantastisk bild och passande text -två saker som förstärker varandra på ett bra sätt.
2006-11-02

    ej medlem längre
Vackert och fridfullt, bra!
2006-10-15

    Camillaa
bra :)
2006-08-18

    ej medlem längre
Ja, det är väl härligt, en dag till havs en skogspromenad
får en att orka igenom hela vintern kanske?
2006-08-04

  Andreas. Engwall
skit bra.
jag ju själv född vid havet och får egna bilder i huvudet när jag läser texten.
;) bra
2006-06-23

  Nattis83
Ren och skär lycka i sin renaste form /Natalie
2006-06-22
  > Nästa text
< Föregående

stefan.g
stefan.g

Mina favoriter
Hur du vill leva