Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vems sida ställer du dig på?

 

Enligt svensk lag är man skyldig att
agera om man bevittnar ett brott.
Annars räknas det som att man
själv är en medbrottsling.
Varje dag ser vi människor som
skadas och kränks
utan att någon gör något.
Gör inte detta oss till medbrottslingar?
Hur skulle du agera?
Men de nekar till att de har gjort det.
Många ställer sig bakom den som håller på,
på dens sida på grund av rädsla.
Vems sida ställer du dig på?

Till alla mobbare där ute.
Ni börjar som mobbare
ni kan sluta som mördare.
Idag retar ni och slår
om några månader kanske ni står
där framför den personens begravning.

Det är barn som blir utsatta varje dag
går runt med en klump i magen hela tiden
barn som blir hotade, spottade på och förnedrade.
Alla ni som står där
alla ni som bara går förbi
varför gör ni inget?
varför står ni där och bara ser på?
alla skolor som inte tar detta på allvar
utan bara går förbi
som om detta utsatta barn
är inte värt någonting.

 


Copyright by: Arnela Arre Kurbegovic
(2017 - 08 - 28)




Fri vers av Arnela
Läst 241 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-08-28 16:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det blir vuxna sår i världen
men nog är det så
att egoismen intoleransen tid idag skördar fler liv än trafiken

att vara eller inte vara
i en värld full av hat
rädslan får ett ansikte
fogar sig
för att själv inte gå under
ser inte sig själv i spegeln
ser inte sig själv gå under
medskyldig

2017-09-04

  aol
Ja så sant skrivet så är det ju vart är kärleken i vår tid för så många , även mobbaren kan inte ha fått nån , det är svårt att vara sej själv i en tid där andra försöker göra en till nån annan det är svårt men det gör ont,
2017-08-29

  Jan Widströmer VIP
Viktigt budskap. Vi lever i egoismens, hatets och intoleransens tid på alla nivåer, då ingen ideologi längre ger oss ramen för ett anständigt, samhälleligt och mänskligt beteende. Var och en gör som hen vill rent egoistiskt. Brott lönar sig om jag inte blir upptäckt tex. Då är man smart, en egenskap som uppskattas i olika sammanhang. Du nämner mobbing, så lär sig barnen hur man utövar makt och vinner, en lärdom de sen tar med sg in i vuxenlivet. Så blir det som det blir med människor som far illa och maktutövare som skor sig.
2017-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela