Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårkänslor på ålderns höst

En dag i slutet av augusti besökte jag Sophiahemmet

för att lämna tillbaka en mätutrustning jag använt i 72 timmar

Efter besöket tänkte jag sätta mig i solskenet på en bänk

för att invänta färdtjänsttaxin

På denna bänk satt en äldre man och läste tidning

och på den vänstra sidan satt en yngre dam

Jag frågade om jag fick slå mig ned

och det fick jag

Efter en stund började kvinnan att tala med mig

och vi fick igång ett intressant och givande samtal

Och jag berättade även att jag brukade skriva texter

på poeter.se, och det tyckte hon var intressant,

och skulle gå in och titta på vad jag skrivit

då jag nämnt mitt namn

Hon nämnde sitt förnamn men jag vågade inte fråga

efter hennes efternamn

Hade jag fått detta hade jag säkert kontaktat henne,

för jag tyckte hon var en intressant bekantskap

Tiden går fort när man har en intressant konversation

och så dök min bil upp, och vi tog adjö

När bilen åkte iväg vinkade hon till mig från sin bänk,

vilket gjorde mig glad

Jag kände att man kan träffas av vårkänslor även på ålderns höst

 

 




Fri vers av Valter Örn VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-09-01 14:51



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Så fin påmina poeterna.se, om hur på höst ålder blommar romaniken och änglar sätter sig inntill på bänk.
Jag är säker att hon kommer att söka sig hit med i en komentar till dig, var upmärksam, hon kommer att bli en av oss. Ha en trevlig freddagskväll.
2017-09-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Visst kan man det! Kärlek blir man aldrig för gammal för.
2017-09-01

    Lars J
Helt rätt! jag har en 81-årig moster som är förälskad sedan något år tillbaka :-)
2017-09-01

  Annaemi VIP
Fin text om ett möte, den lyser om den!
2017-09-01

  Öknens Ros VIP
Känslorna bär man med sig hela livet.
2017-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP