Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var när bubblan sprack

som han insåg att han skulle förlora partiet om han inte
gjorde någonting åt saken
Inträngd i ett hörn som han var
Så därför var han inte sen med att med drottningen sin
mot fienden gå till attack
Bara slå ut en vit bonde som stod där i vägen
i all sin prakt
Visa fienden att än så har man inte gett upp hoppet
om en vinst då man visar dem lite mera makt
Och tydligen fick det effekt då fienden genast gick
på försvar med sina löpare
Men till ingen nytta då de hade missat att en lucka
var öppen då de svarta hästarna genast hoppade
fram på brädet då det bara sa smack smack smack
och de vita hade på ett ögonblick gått till slakt
För det är då som de svarta skriker, Schack
Och döm till de vitas förvåning då de märker att de
kommer ingen vart
De är schack matt
Sedan skakar de båda fienderna bara händerna med
varann då de tackar varann för en god match
Tack
Det här får vi göra om någon gång
Javisst…

Ken Cassel
2/9-2017




Fri vers av Ken Cassel
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-02 14:10



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Ett spel där man får tänka mycket...min syster spelade ofta förr med vår morfar och hon frågade honom alltid att "om jag gör så, vad gör du då"...:-))
2017-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel