Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I vreden skapad av kalhyggen, klev skogsrået fram i mig.


Hål i min rygg

Du tror du går säker
Men vet ej fan om de läker
Såren du karvat i skogen
Du kom, du såg, du tog en
Liten bit för mycket
Du ska tappa hela stycket
Det sjuder i grytan
Snart lyfter du av trycket
Jag fräser, jag kokar över
En enda ursäkt
är allt jag behöver

Mitt kontrakt är redan skrivet
Jag går ingenstans
Står kvar här för livet
Ska få en andra chans
för lavar, mossor och tickor
eldar jag med pengarna
Från dina fickor
Flagorna, falna
Blir till aska och rök
Jag säger ner på knä och gapa som den gök
Unge du är

Jag ska hemsöka dig
Mat blir aska i din mun
Din längtan till livet
Ska göra dig stum
Du ska glömma allt
som gjorde dig trygg
När jag vänder mig om
Är det hål i min rygg.

Du som fjäskar för kungarna
Knuffar ut ungarna
Så de bryter nacken
Mot den tinande backen
och sliter rötterna ur tjälen
ur ett ekosystem som var skogsnäring för själen
Men skogslögnen är rena giftet må ni tro,
Det finns något större än ko-ko, ko-ko
För träden som fallit
Ska du falla tusen gånger om
Vilsen i mossan,
Ej veta varifrån du kom

Jag ska hemsöka dig
Mat blir aska i din mun
Din längtan till livet
Ska göra dig stum
Du ska glömma allt
som gjorde dig trygg
När jag vänder mig om
Är det hål i min rygg.

När jag vänder mig om
Du ska glömma allt
När jag vänder mig om
Du ska glömma allt
När jag vänder, när jag vänder mig om
Du ska glömma allt
Mhmmm…
Du ska glömma allt
När jag vänder mig om




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Skogens Drottning
Läst 527 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-09-13 19:46



Bookmark and Share


  peter markurth
Snyggt
2017-09-25

  Fulbergarn
Bravo :) justa stämmor bra rapp och text Skogsrået I Love It
2017-09-15

  Skogens Drottning
Länk till musikvideon:

https://www.youtube.com/watch?v=oxoIZC2V8FM&index=22&list=PLgfAy2W9-E8LBlc9APNHy5YjFGUo6YdpE

2017-09-15

    Ordkonstnär
Gillar den. Inspirerande.
2017-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Skogens Drottning
Skogens Drottning