Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
#metoo


Apropå "HÖNSGÅRDEN"


Låt mig läsa upp,
en dikt som handlar om en tupp.
Välgödd, van att va privilegerad
Få ta för sig utan att bli generad
Kurtisera med varje höna
Även om hon be och böna
Om att få vara ifred
Hon behöver ingen stora sked
Som gnider sig och gnuggar
Tar sig friheter och tuggar
Samma gamla mantra ”inte alla män”
För att sen själv göra om samma sak igen
Mellan hennes fjädrar
Hon sa ifrån, nej nu jädrar!
Nu får tuppen fan mig backa
Nästa fjädersprätt den ska hon nacka
Kom inte här och säg att hon kacklar
I onödan, det är tupp-skiten som vacklar!
Han gal sig hes och röd i kammen,
Äntligen så hamnar skammen
Där den hör hemma, hos förövaren
Män för faan, kom igen.
Ni står med rumpan bar
Väx upp och ta ansvar,
För tillvaron ni har förstört och begränsat
För medmänniskor som tillsist har rensat
Träcket ur grytan vars lock nu är av
Låt oss sen gemensamt dansa på patriarkatets grav.





Bunden vers (Rim) av Skogens Drottning
Läst 964 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-12-06 23:38



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
klockren!
2018-11-21

  Annie b'larsson VIP
Man kan inte bry sig om allt dumt man hör. Jag tänker på några av de som kommenterat. Vad gäller kampen för kvinnor att få slippa bli sextrakasserade och mobbade i alla möjliga sammanhang, kallade vid fula tillmälen, dessa eländiga feminister osv.
Hör upp små gossar: Vi bryr oss inte! Ni är ändå förlorade. Ni som inte hoppar på tåget nu, ni är förlorade.
2017-12-09

  Elwania
Ja dessa texter om höns som behöver någon ytterliga kaxig tupp som finns på denna sidan är löjligt att läsa.... Förmodligen så är det nog en liten tupp med hönshjärna som gal galet. Men omkring hela grejen med metoo är det ett enda stort offerskap hos båda könen. Jag personligen tror mer på kvinnokraft på en helt annan nivå
2017-12-07

    Sefarge VIP
Det är typiskt att
Det är vid Eldtuppens
Tecken det rensas upp!
( var 60-år) Så att alla
Djurtecken får sig en
Välbehövlig skrapa
(Om det behövs)
Både för kvinnor o män!
Det kommer även den kyl
-slagna kvinnan på sin stol
Med sina draknaglar få känna
Av!

2017-12-07

  Blåbäret
Ja dessa tuppar. De "tupprepar" sig i sitt beteende överallt och visar sig så tydligt.
Det är dags nu för dem att ta till sig "om du inte är en del av lösningen är du en del av problemet"
2017-12-07

  Ric
mediokert i tröttsamt kvasifeministisk anda.
2017-12-07

  Fulbergarn
Den var bara så bra
2017-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Skogens Drottning
Skogens Drottning