Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1 – A'NDRITES

A'Ndrites ville så frö annorstädes
Bokstavligen
Han ville sen aldrig se dem
Världen är baklänges
skrev han
Min gamla moster använder kunskapen
på sitt egna sätt
Hon åker bort
Långt bort
Till okända platser
för att kunna säga till unga män
som mig
att när hon var ung
var hon en rå krippa
Hon uppskattade,
nej, hon
älskade
att höra män utbrista
Det var det härligaste och mest uppriktiga
jag någonsin hört från en kvinna
Det var för att det var sant
Vem som helst kan inte säga sådant
Hon sådde dessa frö och visste
att de förr eller senare
skulle hinna ikapp henne
Genom rykte och mun
Det man själv sår får man själv skörda
Alltid
Det som var hennes
skulle alltid komma till henne
och hon hade roligt på resan
A'Ndrites såg att det fungerade för henne
men begrep inte till fulla hur eller varför
för själv ville han tro
att det skulle handla om verkliga frö
Han sådde dem överallt
Han vaknade ofta i panik
svettig och hysteriskt gapskrattande
över insikten att hans moster
kanske var den enda personen
som förstod kunskapen
om att världen är baklänges




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 369 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-09-15 21:02



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Baklänges safari i livets strävan!
2017-09-22

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-09-18

  bumerang
Begåvat berättat om insikter.
Att somliga lever "inåt" andra "utåt".
Och somliga behöver "påverkan utifrån"
för att hitta insikter.
Förebilder mao.

2017-09-17

  Karina"Kia"
Världen går baklänges..!!
Ja! här upplevs den för mosterns baklängesvärld ...Tror det går framåt..men tidens rand krökte sig och går tillbaka..baklängsmed...
Klurig,fyndigt bra här!
2017-09-16

  Blomma-Stjärna VIP
alltså jag bokmärker - för mosterns skull - hon får vara ett av alla mina vittnen - som jag samlar! - att man kan leva och älska, fungera och ha roligt även om man lever i en "bakklängesvärld"
2017-09-16

    ej medlem längre
Världen är både upp-och-ner och baklänges...om någon gång så är det nu!
2017-09-16

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text om gamla moster som agerade på sitt eget personliga sätt och rönte stor uppmärksamhet!
2017-09-16

    ej medlem längre
Gillar verkligen tanken på att världen är baklänges. Insikter kommer ibland när man redan trodde man hade förstått. En intressant text!
2017-09-16

  ULJO
Här har du fått till det riktigt bra
2017-09-16

  i af apa
Ja världen är baklänges men faller ofta framlänges huvudstupa
... underbar klurig teXt!!
2017-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper