Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

4 – A'DISTEDES

Kunskapen var olika för alla

För A'Distedes
var Kunskapen tanken om en kub

En osynlig kub
Ett känsligt membran

Han förstod den inte själv
Han var tvungen att röra vid den
för att få kunskap
Men varför kunde han bara röra den utifrån?

Om han försökte röra den inifrån
fanns den inte i känslovärlden
Men om han sträckte sig ut
mentalt
i fantasin
och nådde kuben utifrån
med sin tankes hand
så rörde han vid kunskapen
om allt han behövde veta

Dessutom gick det bättre
om han gjorde det snabbt

Han frågade en vän efter svar
Vännen sade
Fråga kuben

Kuben svarade
Stor aktivitet än lättare än mindre
Fort är lättare än sakta




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 494 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-10-10 07:17



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Hjärtat är spontant och i handling visar sig visdomen. Vilken vacker text, full av mystik och genial klokskap!
2017-12-04

  Lars Hedlin
Tycker om din text!
2017-11-04

    Sefarge VIP
Den inre Sinnlighetens
Rikedom och Salv. P.s
Kraft är större än
Marknadens krafs!
"Ursnyggt filosofi-skaldat"
:}


2017-10-28

  RitaBrunner
Stort och fort...ok! Måste fundera vidare på tanken här...
Du väcker intressanta tankar med dina texter!
2017-10-14

  i af apa
Säger som um.
2017-10-10

  bumerang

Ett mentalt förhållningssätt gentemot Kunskapen. Allt som finns och det som man vet att man behöver veta/känna. Och gränsdragningen man själv bestämmer.
Riktigt intressant bild du delar här.
Sprungen ur ett filosofiskt närvarande sinne och så poetiskt utformat.
2017-10-10

  ULJO
En träningsdag i allra högsta grad
2017-10-10

    ej medlem längre
"rätt" svar kommer
utan rörelse när man lär själen,
Ro +
2017-10-10

  aol
Tankeväckande skaldat gillas,
2017-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper