Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

5 – A'PLICES

A'PLICES
Jag mediterade på min inställning
när jag såg tanken
sitta utanför mitt fönster
kanske rädd att försvara sig

Tanken?

A'PLICES
Det som ni kallar Människa

Men är inte du och jag människor

A'PLICES
Inte i det perspektivet
Jag sa ju att jag satt och jobbade
och att tanken var utanför

En människa

A'PLICES
En människa finns bara i samma sfär
Detta var utanför
Alltså en tanke
Får jag berätta vad som hände

Gå vidare

A'PLICES
Jag kände igen tanken
och mindes att jag hade något
att kommunicera
så jag gick ut för att få det avklarat
Det var en bra person

Inte en tanke

A'PLICES
Nej
Jag pratade ju med honom

Men var det då inte en människa

A'PLICES
Var jag inomhus

Nej

A'PLICES
Då kunde det inte varit en människa




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 469 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-02-07 12:59



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Tänker att man blir bra mycket bättre människa av att ställa sig utanför sig själv med jämna mellanrum. Tänker också på medveten närvaro och att tankar bör betraktas som just tankar.
2018-02-11

  ResenärGenomLivet VIP
Intressanta tankar...
2018-02-10

  Anya VIP
Komplext om vad som är en människa och inte. Håller med Marita. skillnad på det yttre och det inre.
2018-02-08

  bumerang

Ingen tanke utan människa.
Tankar "utanför fönstret", är möjligen just dem man borde meditera på.
Även om de är "omänskliga" och man helst skulle vilja ha dem där :)
2018-02-07

    ej medlem längre
en stank eller doften
ur ett Mirakel kanske +
2018-02-07

  Marita Ohlquist VIP
Skillnad på det yttre och det inre.
2018-02-07

  objekt3
Intressant kanske var det en bananfluga
2018-02-07

  Kungskobran VIP
Härlig dialog som leder till eftertanke
2018-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper