Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagoväsen är du min?

älvans dans i sommardimma
tidigt uti morgontimma
Får mitt sinne att förtrollas
av din skönhet sagolik

Är du älva verklig nog
för att långsamt smeka,kyssa
skrider över daggens droppar
blidare än nattens drömmar

Längtan till din varma famn
sprider solens nyss vaknande fingrar
som skingrar älvans sköra dröm
försvinner uti tomma virvlar

Söker ännu tomma löften
från den svunna skira dansen
då du band mitt hjärta fast
som jag åtrår sista blicken
som ditt väsen skänkte mig

Längtar ännu efter chansen
att få känna mjuka läppar
i den svala morgontransen
där du lockar med din sötma
vacker som en morgonstjärna

ville ha dig
ville älska
men du älva var försvunnen
sagoväven var ej spunnen
till mitt hjärtas fromma låga
utan var i annans famn
fast förankrad trots min brand




Fri vers (Fri form) av Hopplös själ
Läst 197 gånger
Publicerad 2017-09-18 01:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ