Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sensommar

 

Sensommar
Ute och inne
I mig och runt omkring

Vemod när allt bromsar in
Fåglarna stillnar och vinden lägger sig
Nattfjärilens dans i skymningen
Allt färgas av ett mattare ljus

Hela världen går till vila
Hela min värld såsom jag känner den
förändras bortom min kontroll

En start och ett slut
Livets kretsgång
I stort och smått

Min sommar blev lång
Jag minns knappt dess början
Mitt liv likaså

Min morgon gryr
och kvällningen närmar sig

Ett kliv in i sista skedet
En sista tid av aktivt liv

Oundvikligt

Min grundhållning ändras
Tänka efter och känna 
Låta valen ta sin grund i båda

Allt är inte möjligt.
Till det finns inte tid

Tiden krymper
Kryper allt närmare sitt slut

Livet här och nu
Inte en dag att förlora

Värna tiden och tingen
De få människornas närhet

Sorgen gråter
Vill fly åt andra håll

In i fantasin
där allt finns på rätt ställen

Släkten på släkten
Livets gång
Jag är en del av och lämnar en del kvar

Så är jag till sist på väg
Ett steg efter

Kliva in i
Låta det fylla min tid
Vartefter

Mitt liv – i sensommaren




Fri vers av häxängel
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-18 19:10



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Carpe Diem!
Horatsius
2017-11-26
  > Nästa text
< Föregående

häxängel