Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hopplös själs hemska livsåskådning

Tanken ringer ut i mörkret igen.
Jag sitter återigen uppe mitt i natten med den djupaste sorg ekandes ut i mitt medvetande.
Bödeln kommer för att hämta mig.
Lika oundvikligt som att solen kommer slockna.
Vad är det dom säger?
8 minuter från det att solen dör så kommer den eviga natten och kylan att sluka oss!
Livets mening?
Varför ständigt denna urbota fråga?
Livets mening är helt enkelt att leva...
Lev människa!
Tanken slår mig lika snabbt som den dök upp,hårt mot mitt huvud igen!
Lever jag livet?
Borde inte frågan vi ställer oss vara:
Hur lever jag livet?

Fast, å andra sidan , hur många levande varelser ställer några frågor alls!
Kanske är vi bara ett ödets nyck,en naturens missfoster som tror sig vara förmer än annat liv!

Vi sitter här i vår ynklighet och skapar olika varianter på livets mening och tror att vi är "de utvalda" eller har en speciell plats för de som tror på rätt sak!

Är inte det rätt förmätet?!
Inte vet jag!
Kanske har jag skjutit någon stackare i sank!
Inte så snällt men jag kan inte låta bli att förundras över somligas säkra tro på sin religions extraordinära sanning!
Den enda sanningen.

Jag tror mig också ha sanningen om livets mening!
Sanningen är att det finns ingen sanning!

Så "LEV LIVET".......




Prosa av Hopplös själ
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-19 19:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hur var det nu igen..solens bränntid borde vara kvar 4 miljarder år
och därefter imploderar solen och hela vintergatan blir en sockerbit
ett mörkt hål...sa astronomilektionerna
har jag så fel?
Vi hinner varken blinka eller reflektera
2017-09-19

  Hopplös själ
Du har förmodligen helt rätt!
Jag är sannerligen ingen rättskaffens man!

Så kanske är vi alla lika goda kålsupare i slutändan!

Dock är att ifrågasätta inte detsamma som att förkasta i min tankevärld.

Man skulle ju kanske kunna se det som lite av en rundgång!?

Är det också förmätet att förkasta mitt sätt att se på saken ;)

M.v.h Björn
2017-09-19

    Ordkonstnär
Vad är det om inte förmätet att förkasta andra genom egen åskådning?

Känslor...
2017-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ