Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar kring det förgängliga livet

Blir liket gladare om hen är begraven under en gravsten,

eller hens aska är strödd anonymt i en minneslund ?

Och vad bryr sig människor om hundra år; om den bortgångne ?




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-20 11:18



Bookmark and Share


  Feminaz
Ja det är ingen enkel fråga du ställer. Som anhörig tycker jag det är väldigt fint att få gå och tända ljus i minneslunden och tänka på de bortgångna. Men dem tänker jag också på flera gånger i veckan, har ett foto hemma jag kan vila ögonen på. Jag har närstående där en gravsten att minnas vid är oerhört viktig även en sådan där 100 år passerat. Sorgens plats i det offentliga rummet är viktigt! Sen för den som tänker på sitt eftermäle måste ju var och en fundera igenom hur man vill ha det.
2017-09-21

  Solstrale VIP
Ja det är frågan... Hm... ? Låt mig begrunda mitt svar, ja för att gens önskan beviljas med de kvarstående humankapitalets respekt för den dödes vilja, och nej för att som du säger så spelar det inte någon roll men nog tusan deltar jag i utgrävningar och ivrigt bevittnar arkeologiska fynd från tv-soffans perspektiv med blicken fästad i fascination på tv-rutan ... Så kanske vill man bli ett fynd någon gång under sin jordiska existens....
2017-09-20

  Marita Ohlquist VIP
Intressanta frågeställningar.
Förut fanns det inga namn på de som ligger i Minneslunden, numera finns det ganska många platser där namnen finns i en pärm i vapenhuset eller inristade i en stor sten.
I Laholm finns inga namn att läsa.
2017-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP