Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet är en dans med svår koreografi

 

 

 

 


tänk att det kan ta sådan tid
att hitta sig själv
somliga har tur
hittar rätt redan i tonåren

jag letar än

så många sömnlösa nätter
har jag lekt med tanken
att om livet var en film
så skulle jag spola tillbaka den

jag skulle inte varit så blyg
man kan inte alltid artigt låta andra gå före
ibland måste man våga ta för sig

har alltid känt mitt eget hjärta
men sällan haft modet lyssna
alldeles för ynklig och feg
rädd för att falla

jag har fallit så många gånger

så många chanser som gått förlorade
kanske hade jag inte varit så ensam
om jag bara vågat vara modigare
om jag fattat din hand
i min
när du sträckte ut den

om jag bara vetat då
hur mycket jag skulle ångra mig nu

hade jag haft en tidsmaskin
så skulle jag åka tillbaka
och berätta för mig själv
att tårar är vatten som får själen att växa
att ur den djupaste sorg och smärta
finns en styrka

det kan ta lång tid
att hitta sig själv
somliga har tur
hittar rätt innan trettio

jag letar fortfarande

livet är en dans med svår koreografi
med snedsteg och feltramp
fuldansar jag mig fram

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 623 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-09-22 14:42



Bookmark and Share


  livet...
åh gud vad jag känner igen mig, jag är 20 år gammal, men känner mig som...ja jag vet inte, min själ känns oerhört gammal, gammal och trött...grym text! kärlek.
2017-10-14

  ResenärGenomLivet VIP
Visst känns det ofta så att man önskar att livet varit annorlunda, men man får ändå göra så gott man kan med det man har just nu...som min mamma alltid säger att "man lär så länge man lever och lever så länge man lär"...fin dikt som nog många kan skriva under på...
2017-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP