Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns monster på riktigt i verkliga livet men de ser tyvärr inte ut som i sagornas värld ... ... De ser mer ut som du och jag ...


Hemma hos mig finns inga monster ...

... förutom två 
ytte pytte små
som håller till 
i min stora 
klädgarderob ...


På natten
när jag lagt mig
och känner mig ensam
smiter de ut 
och in under min säng

Har dock inte berättat
om dem för mina barn

- Det finns inga monster
utom i sagornas världar

är vad jag brukar säga till dem
när de oroar sig
och deras fantasi
börjar bli lite för mycket
även för mig

Men de två
ytte pytte små
som slinker in
under min säng
lite då och då
får mig att ligga kvar 
likväl ändå

tills det blir ljust i gryningen igen ...

Så därför brukar jag 
istället för att gå och lägga mig
sent på kvällen
när alla andra lägger sig
ägna mig åt att kika på tv
spela och skriva lite grann

När jag känner mig 
väldigt ensam och kramsjuk
så där som man kan känna sig ibland
och det inte finns tillgång till någon
som jag skulle kunna krama om
eller blott bara få hålla i hand

tenderar mina små monster
i garderoben föröka sig
och då är det väsentligt fler
än blott två
ytte pytte små
som får mig att krypa ner 
ännu mer 
under täcket

Det är vid dessa tillfällen
jag saknar dig som allra mest
och då gör din närvarande frånvaro
att kärleken betyder så mycket mer
för mig och då längtar jag 
så det gör ont inom i hela mig

Då ber jag tyst inom
att du ska komma till insikt om
hur mycket jag är ämnad för dig
så att du väljer att se till 
att boka en enkelbiljett 
hem till mig ...

 

 

______________________________

Publicerad tidigare här i april 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-09-25 06:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP