Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Publicerad här tidigare i maj 2012 - Kanske är det verkligen så att hoppet är det sista som lämnar oss ... nu som då ...


Retrospektivt valbara alternativ ...

.. dyker stundom upp
lite då och då i mitt nuvarande liv ...

Detta berättar om
det som händer inom
var gång nu blir lite då ...

Jag undrar
när du går
vad det är 
du egentligen
tänker på ...

Den tanke som
din närvaro skänker mig
är hur länge det var
sedan jag en gång
blev förälskad i dig

Men nu är ej längre då
och även om du berör mig
nu liksom då
är det någonting som mig får
till att ej be dig stanna kvar
för att med mig förbli

Likväl att jag
ej det förstår
var vi aldrig menade
att utvecklas till
ett framtida vi

och nu
är ju inte längre
som då
Ögonblicket som
var ämnat för oss
lät vi då få gå

Nu är den tiden
länge sedan förbi
Därför låter jag 
dig nu din väg
åter för dig själv få gå

Men om du verkligen
dig och mig vill
får du visa
att du verkligen
vill stanna
mer än blott bara
lite till ...

Då kanske vi kan få
en ny chans
likväl ändå

även om det just nu
känns som om vår tid
redan länge sedan är förbi
så kanske
det till skillnad mot då
nu skulle kunna bli ett vi
av oss två ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-09-26 19:06



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Det var fint!
2017-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP