Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hösten målar marken


Hösten målar marken
i van Gogh-gult
och komponerar:

en oftast förbisedd
tallbarrsmatta
med variationer
mot asfaltens svärta,

björklöv
som
accentuerar
och punkterar

Som solo
solljuset glimtvis
i vattenspegeln
när nu vinden avtar,

silas måleriskt
genom de glesnande björkarna
vid sidan om

Så förenas harmoniskt
ett osett bortom
med ett vardagligt hitom;

himlen speglas tillfälligt
på jorden.














Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 692 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2017-10-02 18:06



Bookmark and Share


  Minkki VIP
färger har sina toner, likt musiken. Här har vi en hel komposition! Jag tycker väldigt om anslaget i den här texten.
2017-10-08

  ResenärGenomLivet VIP
Naturen är så vacker, vilken årstid det än är... fint målad dikt...
2017-10-06

  Eva Langrath VIP
Vacker höstmålning med ord av ett nådesögonblick,
2017-10-04

  Anya VIP
Oj så vackert. Faller särskilt för din slutvers:
"himlen speglas tillfälligt
på jorden"

Kan det bli vackrare?
2017-10-03

  Gunnel Eriksson VIP
Skickligt att måla med ord så
att läsaren kan skapa bilder.
2017-10-03

  Lena Själsöga Keijser
ordpenslars skönhet
2017-10-03

  Michaela Dutius
En beskrivning som lyfter sinnet till att verkligen se skönheten i höst

2017-10-03

  Syrran77
Fantastiskt skrivet om naturens konstverk i hösttiden!
2017-10-02

  RitaBrunner
För en konstnär är nog hösten en inspirations källa. Vackert skrivet!
2017-10-02

    ej medlem längre
En ren fröjd att läsa.
2017-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP