Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mammor


Nangijala

Ju mer jag gråter

Desto högre växer blommor kring din säng

Och desto mer sorgset faller daggen

Tills vemodet svämmar över



Jag vill skrapa alla rankor

Tills giftet fräter

Och djupet mäter

Kortare



Så jag kan skapa ett rep

Av lockar från din sagoplats

Där du bar mig tryggt

Till odjurens ö

Och till riddar katos borg

Där du läste högt

Om overklig sorg som mot lyckan föll

Och jag var körsbärsdalens hjälte



Jag vill dra dig upp ur glömskans jordmån

Näst som Ted nämnde i den stora sorgens famn

Och likt många konstnärer målat

Och artister förr besjungit

Så miste mitt skepp sin plats

Vid sin stilla hamn



Och jag miste min plats

I din trygga famn




Fri vers av Gin83
Läst 388 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-10-02 21:50



Bookmark and Share


  Stay Golden
Powerfull!
2018-06-22

  överlevaren VIP
Berörande....en fröjd att läsa....väldigt bra ihopsatt med mycket känsla!
2018-06-11

  Den lilla tänkande
Älskar namnet och referenserna till Astrid Lindgren <3
2017-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Gin83
Gin83