Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Distans # 13 : SjälvDiagnos

 


Om man skulle försöka räkna ihop min hälsa

i alla dess spretande aspekter nuförtiden

dvs utgå från en halv ensamhet

multiplicera med miljoner korta utbyten

plus ett yoga nidra-pass i veckan

minus alltför gott om socker

och dagligdags skjuta till D 3 (inklusive K 2)

filtrera via ett par odödliga vänskaper

besöka Europa eller Triton

läsa några rader här

andas genom näsan

sedermera sitta på olika cyklar cirka 3-4 timmar per dygn

lugnt låta bli att svälja stormbyarna

skärpt slå mig ned vid diverse skärmar i varje mellanrum

aldrig bli färdig med allting

börja avlägsna gluten

försköna det blå allt närmare det gula

gräva djupare i granatäpplet

lyssna på Hälsosant eller mörklagda piller-analyser

få lite mera kultur

förebygga kräft-ansamlingar

stressa sällan

förnya celler tillräckligt ofta

mixa massa tupplurar med några rejäla sjusovanden

åter rusa till hållplatsen

bre' på samma sylt

och så dividera hela kakan

genom en vilopuls på 63

så torde kontentan bli att jag är vid liv

dubbelt så länge till...?

alltså bara /redan/ gått halvvägs

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-03 22:49



Bookmark and Share


  Anya VIP
Oj...mycket på gång i diktarjagets liv. Tur att hen bara gått halvvägs.
2017-10-05

  Nanna X
Lev väl!
2017-10-04

  TrollTörnTrappan VIP
...kvick respons, tack du 77!! för att jag kan räkna med dina läsningar :-)

2017-10-03

  Syrran77
Insiktsfullt och väl uträknat!
2017-10-03
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP