Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nu är du ju mest en onlineikon på facebook

det är egentligen så märkligt
vad en grön liten plupp till vänster om namnet
kan göra med hjärtat

få det att gallopera iväg
åt alla möjliga jävla håll

för det är nåt som gör att det känns så nära
att du är här just precis nu
online på andra sidan

som om du skulle vara närmare
bara för att ditt namn har en grön plupp bredvid sig

det gick flera månader
av bara notifikationer då och då
GIF:ar och emojis

tänk att pling i telefonen
kan kännas så mycket överallt.

men en dag gick du in i mig
fysiskt på gatan stod du mitt emot
och mitt hjärta skenade inte iväg

jag påmindes om hur det var
när vi umgicks på riktigt

det är så lätt att stirra sig blind
på gröna pluppar och messengerikoner
och allt som inte betyder något

så lätt att skapa verkligheter
som egentligen inte finns

sen dagen du sa att du inte ville träffas mer
har jag lagt ner alldeles för mycket tid
på din namnikon i chatten

facebook vet tydligen
att vi pratade mycket förr

jag har stirrat på dig online
och väntat på att ditt namn ska
rulla högst upp i listan över senaste meddelanden

tills du stod där framför mig
och mitt senaste meddelande inte spelade någon roll

efter att vi sagt hejdå var det
lite lättare att andas igen
jag påmindes om hur enkla vi är

jag kunde sluta bygga luftslott av ångest
sluta titta efter när du senaste var aktiv

för du var ju precis aktiv.
live.





Fri vers (Fri form) av blått nagellack
Läst 411 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-10-05 00:44



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Känns som många kan ta till sig denna - den är lätt att ta till sig och känna för ...
2018-07-10

  Lars Hedlin
Stark och bra
2017-10-08

  Robin V
Stor igenkänning. Du skriver så jävla bra, träffar rätt varje gång!
2017-10-05

  Larz Gustafsson VIP
En person sade en gång till mig (och jag är inte medlem i FaceBook): "Jag trodde du var en fantasifigur som bara finns i cyberrymden." Oförglömligt uttalande i Rålambshovsparken, juli 2017.
2017-10-05

  Fulbergarn
Detta känner jag igen mig i, men börjar inte den där gröna lilla pluppen om att spöka igen efter en stund-?


2017-10-05
  > Nästa text
< Föregående

blått nagellack
blått nagellack