Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rymdraket

förtryckande grå
flödar himlen ner i mörka brunnar
och fyller min djuptallrik
mitt kraniums kraterskål

en soppa
grumlig
tunn
molnbuljong
och pärlande fett
ett eget solsystem
ett andromeda i en kastrull
med virvlande strömmar
fångat i ett kosmiskt slevtag

en bit morot skymtas vid orion

utom räckhåll

jag har inte sett ut på flera veckor
plusgraderna kondenserar i vidsträckta sjöar
över asfalten
novembertung
med sjunkande skepp av trasiga skor
drunknar jag på vägen hem
ge mig jesu ytspännande insektsfötter
eller en rymdraket




Fri vers av marsvatten
Läst 304 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-05 17:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fantastiskt, fångas av ditt språk.
2017-10-05
  > Nästa text
< Föregående

marsvatten
marsvatten