Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Årstidslig Åtrå nr 8


Oktobers Konkret Konturlösa Möten med Månaderna



Oktober orkar knappt
krama kalla november

har dock lockad börjat tindra
en smula inför december

medan julis vidbrända, uthällda ljus
synes hjälplöst svårfångat

och juni lite alltför fjärran sagolik

får oktober oregerligt stormande orgasmer
redan av blotta
tanken på april

faller september i glömska
bland drivorna av egna, narcissistiska love-löv

och räknar mörka jokern gärna bort
januaris hjärter ess

så blir kärleken till februaris gnistrande backkrön
desto mer feberfrossande
uppenbar i sin framtidstro

också augusti får sig en puss
av vätte-pölarnas leriga, lekfulla melankoli
ockult och kåt

men maj tar nog alltjämt hela guldregnet
med sin andra sida av venus

om icke känslostormars mars
hinner före till orkanbyn

varigenom ensamma mullvadar
må förvandlas till älskade älvhuldror
längs oktobers sprutande tub
av sakta torkande oljor

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-10-05 20:09



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Remember, remember, the ninth of november. The Sixth of october, the 17 of december. Din text är läst och bevarad i sinnet, bevandrad i minnet. Klädd uti linnet och tvättad i rinnet
2017-10-07

  Anya VIP
"narcissistiska love-löv" Strålande! som bara du kan.
2017-10-06

  TrollTörnTrappan VIP
Och så härligt kommenterat!! Tack för uppmuntran höll jag på att säga - fast oktobers horisont här blott bitvis har med min upplevelse att göra... ännu mer med någon annans tillvaro, tror jag :-)
2017-10-05

  Nanna X
Oktober är en seriös månad. Really.
2017-10-05

  Syrran77
Kom igen oktober - nog orkar du lite till... Vi alla är med dig hela vägen till våren!

Så fantasifullt och energigivande skaldat!
2017-10-05
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP