Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Anledning till att jag har skrivit denna dikt för att jag fick reda på fördelar. Kika gärna om du har vägarna förbi.


Vattnet

Det finns ett syfte med vatten i
världen,
det har många fördelar både för individen och för själen,
visst torkan är orosmoln för
skörden,
men har människan tänkt på vad vattnet har för uppgift i kroppen?
Jo, vita blodkroppar ser till att slå ut objudna gäster,
medan röda blodkroppar sätter färgen så att den blir illröd,
och en droppe vatten väcker nedsövda
nerver,
det dödar även onda och osynliga
bakterier,
förebygger benskörhet,
och samtidigt främjar
skönhet,
det i sin tur gör att hälsan blir
sundare,
dessförinnan visste inte Ali, men när han tittade lite
närmare,
så har den blivit en beundrare.




Fri vers (Modernistisk dikt) av ali2015
Läst 509 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-08 18:26



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Klokordad dikt!

Allt vi lever av och i och på vår jord har sin näringskedjan...Vatten!

betydelsefull insikt i dikten!
2017-12-02

  Lindha W Gustavsson
Fin och klok sammanfattning av vattnets betydelse för kroppen!
2017-10-23

  Öknens Ros VIP
Vatten är det viktigaste för människan, en människa klarar sig inte utan färskvatten, utan vatten dör människan efter tre dagar.
2017-10-09

    ej medlem längre
Bra sammanfattat om vattnet och dess funktion!
2017-10-09
  > Nästa text
< Föregående

ali2015
ali2015