Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Både empati och apati behövs?

 

Ibland har man rätt att vara självisk
ibland krävs det att man är självisk
För annars tar den själviske allting
och då står du kvar med ingenting

Denna regel gäller även för länder
som tar emot många som anländer
Titta hur det gick för indianerna
bara fem procent överlevare blev amerikaner

Godhet smittar som vatten i en öken
elakhet smittar som tårar efter löken
Det är något som vi måste minnas
om vi vill tillåta oss själva att finnas

De flesta av oss tror inte på empati
ondskans ärr ler, när den äter vår apati
Låtsas glorior flyger och far överallt
men utan pengar kraschar de överallt

För att behålla sina plånböcker intakta
godkänns osynliga verkliga Auschwitz-slakter
Varför vill korttids-sjuka annars begrava
de långtids-sjuka som sig omöjligt kan försvara

Varför skriker Alliansen om Transport
men glömmer bort Nuon i sin rapport
Varför jämför vi vänstern med Stalin kommunism
men glömmer bort gårdagens inhemska sadism

Ej kvinnlig rösträtt
ej allmän rösträtt
Ej fri sjukvård
Moderaterna tyckte förr om att göra det svårt

I nya (m)aktens korridorer
kunde de införa restarbetsförmågan
“Alla kan även om de inte kan”
nu sitter uppfinnaren högst upp på stolen

Svenskarna slutade äta oblater
alla ville plötsligt bli moderater
Ådalen är nu ett bortglömt minne blott
ingen hör dagens ljudlösa skott

Nu gäller “Jag vill ha det jag kan ta”
ingen bryr sig om att försöka fatta
“Mer föder mer”-racet kräver färgen röd
det gör att oskyldiga osynligt dör framför vår samhällsdörr




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-12 16:41



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-10-12

    ej medlem längre
i krig och politik är det alltid de skyddslösa som drabbas hårdast
2017-10-12

    ej medlem längre
Moderaterna är i själ och hjärta samma gamla spöke som förr, de lägst ställda utnyttjas till varje pris!
Tyvärr har det smittat av sig, ingen vill ta ansvar för förfallet och de svaga grupperna!
Mycket bra skrivet!
2017-10-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP