Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomhetsdomaren



Jag är här för att förödmjuka
var liten sliten svag -
de lytta, de ledsna, de sjuka
som fälls under samma lag,
mitt namn är Pilatus rådman,
jag dömer i dröm och brott
och språkar i burspråk spåsann
om livslottens lögnkomplott.

Här är seden att hårdhänt häkta
var grubblande samhällsfri
att lämna hans jämmer att jäkta
i celler till död förbi,
jag är här för att fälla fängsel
och bojor av slavmoral
kring drängkraken dömd av ängsel
och sorger till ont förtal.

Så fasligt som många mådde
i rättsfasad hånfullt hård
där halvhjärtad jag förrådde
var synbruten dömd till vård,
förfelad till spel, och ytlig,
vid skranket för tankens skal
gick maktledd mänskan utbytlig
i domherrens tomhetssal.


















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-17 20:40



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Oskyldigt dömd på stupstocken. Den känslan får jag när jag läser och tar in av orden och formuleringarna i denna spännande dikt där rimmen sitter som smäck och textens flyt gör det ljuvligt att läsa.
2017-10-18
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP